Zahtevi za nove zdravstvene kartice za penzionere na više lokacija u gradu

17:11:00 23.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Za penzionere koji ne koriste računar i internet organizovano je podnošenje zahteva za zamenu starih zdravstvenih isprava za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja putem portala eUprava na 17 lokacija u gradu i prigradskim naseljima, a unošenje zahteva će se obavljati do 31. decembra ove godine, svakog radnog dana od 8 sati do podne.

Zahtevi za nove zdravstvene kartice za penzionere na više lokacija u gradu

Važeća zdravstvena knjižica je jedini dokument koji penzioneri treba da ponesu sa sobom, a na mestu unosa zahteva penzioneri će dobiti instrukcije za uplatu novca za izdavanje zdravstvene kartice i novca za njenu dostavu, ukoliko se u zahtevu odluče za dostavu kartice na odabranu adresu.

Lokacije za podnošenje zahteva za zamenu starih zdravstvenih isprava za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja putem portala eUprava su Udruženje penzionera Grada Novog Sada (Poštanska br. 3), Gerontološki centar „Novi Sad“ - Klub za starija i odrasla lica (Bulevar Slobodana Jovanovića br. 29), MZ „Ivo Andrić“ (Banović Strahinje br. 20), MZ „Klisa“ (Ulica Savska br. 27), MZ „Bukovac“, MZ „Sremska Kamenica“, MZ „Stari Ledinci“, MZ „Kać“, MZ „Budisava“, MZ „Kovilj“, MZ „Rumenka“, MZ „Kisač“, MZ „Stepanovićevo“, MZ „Veternik“, MZ „Futog“, MZ „Begeč“ i MZ „Čenej.

Inače, osiguranici-penzioneri koji su pre podnošenja zahteva za zamenu zdravstvene knjižice uplatili novac za izdavanja zdravstvene kartice (400,00 dinara), zahtev za zamenu zdravstvene knjižice podnose u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu (Žitni trg br. 1).

Penzioneri iz Novog Sada koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, to i dalje mogu da urade na šalterima filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, a osiguranici koji koriste računar i internet to mogu učiniti iz svog doma putem Nacionalnog portala eUprava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?