Zakazivanje pregleda za lekarska uverenja moguće od ponedeljka

17:07:00 04.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Zakazivanje pregleda za lekarska uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete će biti omogućeno od ponedeljka u Domu zdravlja „Novi Sad“. Ovi pregledi će se obavljati u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, u ambulanti „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zmaj Ognjena Vuka 19).

Zakazivanje pregleda za lekarska uverenja moguće od ponedeljka


- Radi poštovanja mera i distance, na informacijama u prizemlju objekta, deliće se papirići sa terminima tokom celog dana, tako da nema potrebe i nije preporučljivo dolaziti na pregled u ranim jutarnjim satima. Termina će biti onoliko koliko ima zaintersovanih, što znači da niko neće ostati nepregledan – saopštili su u Domu zdravlja i dodali da sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno drugu medicinsku dokumentaciju koju deca poseduju, kao i dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš).

Obavezno je nošenje zaštitne maske i za decu i za pratioce.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema Cenovniku Doma zdravlja „Novi Sad“ koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

Tako, na primer, lekarsko uverenje za upis u srednju školu (ekonomija, poljoprivreda, kultura i umetnost, javno informisanje, šumarstvo, mašinstvo, elektrotehnika, građevina, trgovina, ugostiteljstvo, turizam, hidrometeorologija, medicina, lične usluge i saobraćajni tehničar sa B kategorijom) košta 1.250 dinara. Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (vozač motornih vozila) iznosi 2.000, a ono za srednju školu (rukovalac građevinskih i poljoprivrednih mašina, brodarstvo, građevina, mašinstvo, hemija, nemetali i grafika, elektrotehnika) uz rad na visini staje 2.250 dinara.

Lekarsko uverenje za upis u Višu pedagošku školu košta 2.600 dinara. Ovaj dokument potreban za upis u višu školu ili fakultet bez specifičnih pregleda košta 2.000, a za višu školu ili fakultet sa specifičnim pregledima 3.000 dinara, navode u Domu zdravlja „Novi Sad“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 10 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?