Zaključeni ugovori o koncesiji za četiri javne garaže u Novom Sadu

17:08:00 05.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktori privrednog društva „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad Johan Brajteneder i Vukajlo Babić zaključili su Ugovor o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada - u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike. Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, zahvaljujući realizaciji tog projekta Novi Sad će dobiti četiri javne garaže po najvišim svetskim standardima.

Zaključeni ugovori o koncesiji za četiri javne garaže u Novom Sadu


Naime, Ugovor je potpisan između Grada Novog Sada kojeg zastupa gradonačelnik Vučević kao Koncedent i privrednog društva „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad, koje zastupaju direktori Brajteneder i Babić kao Koncesionari. To privredno društvo osnovale su jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti izgradnje i upravljanja javnim garažama „Best in Parking – Holding AG“ iz Beča i novosadska građevinska kompanija „Inobačka“.

- Uspešno smo sproveli posao poveravanja koncesije za izgradnju i upravljanje za čak četiri javne garaže u centru grada i verujem da će to rešiti jedan od najvećih problema sa kojima se Novosađani susreću, a to jeste nedostatak parking prostora. Želim da ohrabrim naše partnere da što pre krenu u realizaciju tih projekata, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo sve neophodne uslove i dozvole, da bi se nesmetano pristupilo procedurama projektovanja i izgradnje – izjavio je Vučević.

Izgradnja ovih garaža neće teći istovremeno. Prvo će početi radovi na dvema lokacijama, a potom na drugim dvema. Prema rečima Vučevića, ta raspodela posla je bolja jer ćemmo „već za tri do četiri godine imati prvu otvorenu garažu u centru grada“.

Johan Brajteneder je istakao da će izgradnja javnih garaža omogućiti Novom Sadu da optimalno uredi centar grada, da ga oplemeni da se bolje uredi saobraćaj i sveukupno poboljša kvalitet života u gradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?