Zakupci na Spensu traže niže zakupnine

20:08:00 07.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Zakupci poslovnog prostora na Spensu neće izmiriti svoje obaveze za jul, jer je, kako smatraju, korona kriza uticala na manji promet i traže da im se smanji visina zakupa. Oni su imali sastanak juče, ali direktor Spensa Dragan Milić, prema njihovim rečima, nije imao vremena za njih.

Zakupci na Spensu traže niže zakupnine


- Dogovoreno je da se zatraže manje kirije do Nove godine, dakle da se reguliše pitanje zakupa. Sve dok ne dobijemo konačan odgovor u vezi sa zakupom, mi nećemo platiti zakupninu. Naš zahtev ćemo staviti na papir i proslediti ga direktoru, kao i gradonačelniku Milošu Vučeviću – rekla jedna od zakupaca na Spensu za 021. Ona je dodala da je direktor Dragan Milić pre nekoliko dana rekao kako će imati popust na plaćanje zakupnine, da bi potom dobili fakture za pun iznos, što ne mogu da plate. Po rečima zakupaca, zakupnine bi trebalo da budu plaćene do 10. avgusta, ali to neće uraditi dok ne dobiju odgovor u vezi sa cenom zakupa.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da nije znao za sastanak zakupaca, zamolivši ih da se strpe, jer će pomoć stići. Kako je rekao, jedna od najstarijih knjižara u gradu se obratila njegovoj savetnici, žaleći se da ne mogu da plaćaju mesečno 300.000 dinara, jer ne postoji promet.

- Nasuprot tome, Spens ima svoje troškove i mora da živi, koliko god mi smanjili broj zaposlenih. Mogu da poručim zakupcima na Spensu da se strpe, u naredna dva-tri dana ćemo imati na Gradskom veću odluku o paketu podrške za privredu i objavićemo je početkom sledeće nedelje. Mere će pokriti period od avgusta do Nove godine. Borićemo se za svakog zakupca na Spensu - poručio je Vučević.

Podsećamo, zakupci na Spensu su dobili pomoć za vreme trajanja vanrednog stanja, te im je bilo ponuđeno nekoliko modela plaćanja troškova za taj period.



Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?