Žalbe i pitanja Poreskoj upravi mogu i putem mejla ili telefona

13:11:00 04.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon što su brojni Novosađani proteklih dana čekali u redovima zbog dobijenih opomena za neplaćeni porez na imovinu, u Gradskoj kući navode da građani, ukoliko imaju neko pitanje ili pritužbu, Poreskoj upravi mogu da se obrate preko mejla ili telefona.

Žalbe i pitanja Poreskoj upravi mogu i putem mejla ili telefona


U dopisu poslatom 021.rs u Gradskoj kući navode da je poštujući situaciju prouzrokovanu virusom Covid-19, a u cilju očuvanja zdravlja građana, Poreska uprava omogućila svim poreskim obveznicima da se obrate preko mejl adresa:

- gpu@novisad.rs - za sve pisane podneske, pa i podneske u vezi sa obaveštenjem o stanju duga;

- naknade.gpu@novisad.rs - za prijem poreskih prijava i svih drugih podnesaka vezano za naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine i naknade za korišćenje javnih površina;

- uverenja.gpu@novisad.rs - za prijem zahteva za izdavanje uverenja.

U Gradskoj kući kažu i da građani sve potrebne informacije mogu dobiti i na brojeve telefona: 021/4871-751 i 4871-707.

Iz Grada pozivaju građane da u daljoj komunikaciji koriste navedene mogućnosti obraćanja, kako bi izbegli gužve i čekanja u redovima.

Ispred Poreske uprave u Ilije Ognjanovića i ispred Šalter sale Gradske kuće poslednjih dana vidljivi su redovi jer su građani dobili opomene za neplaćeni porez na imovinu za raniji period. Oni koji su zatečeni u redovima uglanvom se žale na opomene zbog toga što se navodi da duguju i po više desetina hiljada dinara, ne samo za ovu godinu, nego i prethodne godine.

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je pre mesec dana da preduzeća i građani duguju dve milijarde dinara i da će zato pokrenuti akciju naplate dugova. Tada je najavljeno da će tokom oktobra na adrese stići obaveštenje Gradske poreske uprave koliko građani duguju za porez na imovinu i do kada je rok da plate, a ukoliko u roku od najduže pet dana ne plate dug, stižu opomene. Ukoliko građani ne plate ni nakon opomene, biće pokrenuta prinudna naplata.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?