Zamena cevovoda završena, pritisak normalizovan

13:09:00 26.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na zameni cevovoda koji povezuje staru filter stanicu sa rezervoarom pitke vode „Štrand“, odnosno tehnološkom pumpnom stanicom, završeni su pre planiranog roka od dve nedelje, saopštio je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Zamena cevovoda završena, pritisak normalizovan

foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

- Ovaj cevovod datira iz 1963. godine i njegova zamena bila je neophodna jer se za poslednje tri godine desilo nekoliko havarija. Ovim radovima izbegnuta je opasnost od pucanja cevovoda što bi dovelo do potpunog prekida u vodosnabdevanju, minimum 30 dana, i izazvalo posledice u gradu i prigradskim naseljima. Ujedno, postavljanjem nove cevi od nerđajućeg čelika osiguran je stabilniji sistem vodosnabdevanja u budućnosti, a stara pumpna stanica „Štrand“, koja nije u funkciji već četiri godine, postaje zlatna rezerva u distributivnom sistemu – navode u „Vodovodu“.

Iz ovoj preduzeća uputili su apel skupštinama stanara da provere u svojim zgradama da li imaju hidropak i ako nemaju da ga ugrade, kako bi obezbedili dovoljan pritisak vode na višim spratovima.

Zamena cevovoda završena, pritisak normalizovan

foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Takođe, svi predstavnici skupština stanara mogu da se prijave na mejling listu JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ kako bi pravovremeno dobijali informacije o radovima i havarijama i blagovremeno mogli da obaveste stanare. Ukoliko želite da svakodnevno od JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ dobijate servisne informacije, pozovite Kontakt centar na broj 0800/333 021 i ostavite svoju elektronsku adresu.

Do kraja godine, JKP „Vodovod i kanalizacija“ planira još kapitalnih investicija, koje su deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodnih radi budućeg redovnog vodosnabdevanja. Najznačajnija je čišćenje dovodnika sirove vode sa izvorišta „Petrovaradinska ada“, dužine kilometar, što će obezbediti stabilnije vodosnabdevanje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?