Zaplenjeno oružje verovatno bilo namenjeno islamistima u Francuskoj

12:12:00 18.12.2015, Komentara: 0

Oružje zapljenjeno u nedavnoj policijskoj akciji kod Merkatora, bilo je namenjeno za neku od zemalja Zapadne Evrope, najverovatnije Francusku kod radikalnih islamista, kaže izvor "Blica". Uhapšeni Mladen Tešić (30) i Panto Gavrilović (21) iz Krupnja, osumnjičeni za šverc oružja, deo su međunarodne kriminalne grupe.

Zaplenjeno oružje verovatno bilo namenjeno islamistima u Francuskoj

Sumnja se da su oni samo karike u međunarodnom lancu šverca oružja i da ih je angažovala jedna jaka kriminalna grupa. Postoje saznanja da je duge cevi, bombe i eksploziv trebalo da predaju zasad neidentifikovanim osobama u Mađarskoj, a oni proslede dalje.

Međunarodni krijumčari oružja, angažuju sitnije prestupnike da prebace oružje do određenog mesta.

"Upravo zato su Tešić i Gavrilović izabrani za taj posao. Vrh piramide organizovanog kriminala i terorističke službe biraju baš takve osobe za krijumčarenje ili prenošenje. Izbegavaju se poznati kriminalci, jer bi se njima lako ušlo u trag, a biraju se ljudi koji do sada nisu probudili pozornost, a kojima trebaju pare. Oni to rade za nekoliko hiljada evra", rekao je izvor "Kurira".

Zbog ovoga je u toku razmena informacija naše i nekolicine evropskih policija. U međuvremenu obojici je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do mesec dana. U policiji, a kasnije i kod tužioca branili su se ćutanjem.

Izvor: Dnevnik, Novosti, Blic, Kurir


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?