Zaposleni u katastru uhapšeni zbog primanja mita, tražili 7.000 evra za upis u registar

15:08:00 09.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Dvoje zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito. Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsila M.M. (45) i R.J. (39).

Zaposleni u katastru uhapšeni zbog primanja mita, tražili 7.000 evra za upis u registar


Kako je saopšteno, M.M. je bivša zaposlena u RGZ, u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, a sumnjiči se da je 26. jula od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu zahtevala 7.000 evra.

Ona je posredovala kod R.J, koji je zaposlen u RGZ u Beogradu, kako bi ubrzao donošenje odluke o povlačenju žalbe jedne vlasnice stana. Na taj način bi se omogućio redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradu.

Punomoćnik stanara je prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?