Zasađeno 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

20:11:00 23.11.2019, Komentara: 3

NOVI SAD - Zahvaljujući brojnim ljubiteljima prirode, danas je Fruška gora bogatija za 13.000 stabala hrasta. Veliku akciju sadnje sproveli su EXIT fondacija i Delegacija Evropske unije, kao deo EU projekta Natura2000.

Zasađeno 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

Foto: V. Veličković

„Vrati prirodi, pridruži se i posadi drvo“, zajednička inicijativa Delegacije EU i EXIT fondacije započeta je na ovogodišnjem EXIT festivalu. Ovoje tek prva u nizu velikih ekoloških akcija Exita, koja ovim pošumljavanjem ujedno pokreće svoju veliku ekološku platformu pod simboličnim nazivom "Zelena Я:Evolucija".

Cilj ove jedinstvene platforme je da se mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, gde bi se samo u Srbiji u narednom periodu zasadilo preko milion stabala.

U stvaranju novih pluća Srbije učestvovalo je preko 400 ljudi, među kojima su i volonteri iz EXIT tima, EU Delegacije u Srbiji i zemalja članica, uz prisustvo Ministarstva zaštite životne sredine, te podršku Nacionalnog parka Fruška gora i uz pomoć Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pokreta gorana Vojvodine.

Svim volonterima je bio obezbeđen prevoz iz Beograda ili Novog Sada, kao i osveženje, hrana, suvenir i oprema potrebna za sadnju.

Nakon akcije je bilo organizovano druženje za sve učesnike, a najsrećniji su u nagradnom izvlačenju osvojili i ulaznice za jubilarni 20. rođendan Exita od 9. do 12. jula 2020. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Biljana Nikolic

, *.dynamic.sbb.rs

Ljubljeni, prijavila sam decu i mene za akciju, ali nas niko u našem braničevskom okrugu nije kontaktirao. Žao nam sto nismo učestvovale ovog puta. Nadamo se da ćenas neko kontaktirati. Ukoliko NE idem ja sama da zasadim 3 drveta gde budem našla za shodno (inače , ja sam dipl. inž. šumarstva pa me baš briga šta će ko reći ili pomisliti). Pozdrav


Sandra

Bravo !


Marija Bobot d4269

, *.vocus.co.nz

To je divna vest ,najzad da se pokrene nesto sto je od opste koristi.To me podseti na brojne radne akcije davnih pedesetih godina ,gde smo masovno ucestvovali na izgradnji pruga ,puteva ,volontirali na poljoprivrednim imanjima .Divna druzenja sa omladinom iz raznih mesta ,nezaboravno je .


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?