Zasedao Gradski štab za vanredne situacije zbog najavljenih vremenskih nepogoda

19:06:00 23.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada zasedao je danas zbog upozorenja na moguće vremenske nepogode u Srbiji do 25. juna.

Zasedao Gradski štab za vanredne situacije zbog najavljenih vremenskih nepogoda


Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na jake pljuskove, grmljavinu, lokalnu pojavu grada i olujni vetar.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je konstatovano da su nadležne gradske službe preuzele potrebne preventivne mere da odgovore na izazove koje nose velike padavine.

- Posebno je naglašeno da se obrati pažnja na sprečavanje mogućih pojava 'urbanih poplava' u naseljenim mestima, bujica, pojave odrona i moguće aktiviranje klizišta – navedeno je u saopštenju.

Konstatovano je i da ove godine „nije bilo većih problema izazvanih obilnim padavinama“, te da Grad Novi Sad ima dovoljno opreme za odbranu od unutrašnjih voda. Upućen je i apel građanima da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

Svi građani koji imaju problema zbog nepovoljnih vremenskih uslova mogu da potraže pomoć pozivom Operativnog centra za vanredne situacije, na broj telefona 1985.

Meteorolozi su za sutra najavili promenljivo oblačno i veoma sparno vreme, uz povremenu pojavu lokalnih pljuskova i grmljavinu. Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 26°C.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?