Zašto (još uvek) niste preduzetnici?

16:06:00 04.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Tribina na temu "Zašto (još uvek) niste preduzetnici?" biće održana sutra, u ponedeljak, 5. juna u Omladinskom centru CK13 od 19 časova.

Zašto (još uvek) niste preduzetnici?


Danas se na sve strane može sresti pojam preduzetništva, kao i pozivi pojedincima i grupama da se otisnu na put samozaposlenja, ali i programe podrške za njihov razvoj, kao i priče uspešnih i zadovoljnih pokretača sopstvenih biznisa. Skoro da je neupitno da je to dobro za svakoga i za sve, da je to način da se radi ono što se voli, da se bude uspešan i zadovoljan, i pitanje je samo šta još čekamo na putu ka obećanom ostvarenju sna. U ponedeljak će se propitivati ovaj neupitni koncept sa željom da se vidi na kojim idejama počiva, šta zapravo obećava i kuda nas vodi, navodeno je u saopštenju CK13.

Svedoci smo tome da preduzetništvo u osnovi menja i sve više preuzima ideološku ulogu menadžera, kako u obrazovanju, ekonomiji i svakodnevnici, tako i u ostalim segmentima života. Ukoliko bismo pokušali da dođemo do predstave o tome kako preduzetnik izgleda, da ga opišemo pobliže po stilu života, primanjima ili pripadnosti određenoj društvenoj grupi, dakle da u ograničenom smislu odredimo klasu preduzetnika, shvatili bismo da je to nemoguće, jer je preduzetništvo u osnovi nešto univerzalno.

Predavanje i diskusiju će voditi Miran Pogačar, aktivista Studentskog pokreta Novi Sad, koji se ovom temom bavi u okviru izrade svoje master disertacije na Filozofskom fakultetu, na departmanu za filozofiju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?