Zatvaraju se svi granični prelazi, obustavlja se međumesni saobraćaj

19:03:00 19.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Svi granični prelazi od sutra u osam časova će biti zatvoreni za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj. Takođe, od sutra u podne ukida se i sav međugradski saobraćaj, ali se ostavlja mogućnost automobilskog saobraćaja. Najverovatnije će se proširiti i vreme važenja policijskog časa, ali će o tome više biti reči tokom vikenda.

Zatvaraju se svi granični prelazi, obustavlja se međumesni saobraćaj


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih virusom korona, te da će disciplina ljudi biti ključna.

On je u obraćanju javnosti rekao da u Srbiji za sada ima 103 lica sa potvrđenom zarazom koronavirusa, od čega 55 u bolnici, dok je šest osoba u teškom stanju i nalaze se na respiratoru.

Na infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Tri pacijenta su u boljem opštem stanju, dok su četiri smeštena u Jedinici intenzivnog lečenja. Kod trojice od njih lečenje zahteva i primenu mehaničke ventilacije.

Nad svim pacijentima obolelim od virusa COVID – 19 koji su hospitalizovani na infektivnoj klinici KCV se primenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig i njihovo intenzivno lečenje biće nastavljeno.

U saopštenju nije navedeno odakle je sedmi oboleli, dok se za ostale zna da su: trojica iz Kikinde i po jedan iz Bačke Topole, Bačkog Jarka i Pančeva.

Zatvaraju se svi granični prelazi, obustavlja se međumesni saobraćaj

Novo radno vreme novosadskih ugostitelja i trgovaca


Novosadski ugostitelji dobili su novo ograničenje radnog vremena, pa tako kafići, restorani i drugi ugostiteljski objekti mogu da rade od osam do 19 časova. Ova odluka Gradskog štaba za vanredne situacije stupa na snagu danas.

Nova naredba doneta je i za trgovine, zanatlije, kladionice i kockarnice, koje će imati radno vreme od 6 do 19 časova.

U zatvorenim prostorijama ovih objekata dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, kao i obaveza stalne primene mera zaštite i dezinfekcije prostora.

Takođe, javno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru ograničava se tako da distanca između osoba mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jedne osobe.

Vlasnici svih objekata koji su pomenuti su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj osoba koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta.

Inspekcija je dobila naredbu da pojačano nadzire sprovođenje ovih mera.

Zatvaraju se svi granični prelazi, obustavlja se međumesni saobraćaj


Grad preporučio pojedinim apotekama da rade 24 časa


Gradski štab za vanredne situacije doneo je preporuku da apoteke na teritoriji Grada Novog Sada koje su radile u toku celog dana da nastave sa obavljanjem delatnosti od 00 do 24 časa.

Preporuka se donosi u cilju omogućavanja izdavanja lekova i medicinskih sredstava građanima. Takođe se preporučuje rad zaposlenih uz poštovanje Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?