Zatvoren i novosadski „Hleb“

16:01:00 08.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski AD „Hleb“, nekada najveća industrijska pekara u Vojvodini, više ne postoji, pošto je ključ u bravu stavljen u decembru 2017. godine, posle stečaja uvedenog 19. septembra, piše Dnevnik. Zatvorene su i sve prodavnice „Hleba“ u Novom Sadu, pa će i one, kao i pogoni preduzeća u Industrijskoj zoni, biti prodati.

Zatvoren i novosadski „Hleb“


Skoro 90 radnika ove pekare je za nepuna tri meseca ostalo bez posla.

- Privredni sud u Novom Sadu doneo je odluku o likvidaciji pa će celokupna imovina preduzeća, iz kojeg je svojevremeno izlazilo i po 100.000 vekni na dan, biti na prodaju, ali će odluku o tome doneti sud - rekao je za Dnevnik predsednik Samostalnog sindikata u AD „Hleb“ Milan Ljubenović. Kaže da sud nije prihvatio plan reorganizacije, iako je neposredno pred uvođenje stečaja „Hleb“ mesio 14.000 vekni dnevno, uz pecivo i smrznuto testo.

Prema njegovim rečima, likvidacija je usledila zbog ogromnih hipotekarnih dugova bankama, koji iznose više milijardi dinara.

„Hleb“ je prodat još 2003. godine na aukciji za oko 270 miliona dinara, a kao vlasnici su spominjani proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga i Radivoj Živanić.

- Od tada pa do likvidacije smo tavorili. U trenutku vlasničke transformacije mesili smo 45.000 vekni i bili glavni snabdevači bolnica, restorana, vojske, škola, vrtića... Male pekare nisu nam mogle biti konkurencija jer smo imali dobre peći, novu fabriku izgrađenu kod „Danubijusa“ za proizvodnju hleba i stari pogon iza „Jugoalata“, gde se mesilo pecivo i smrznuti program. Međutim, odmah posle dolaska novih vlasnika, celokupan proizvodni program je preseljen na jedno mesto, u novu fabriku, a stari pogon je služio za skladište - objašnjava Ljubenović.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?