Zatvoreni bazeni pred pucanjem zbog trule konstrukcije

20:04:00 07.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Konstrukcija zatvorenih bazena na Spensu toliko je zarđala i trula da korišćenje uskoro neće biti bezbedno, a ukoliko bazeni ne budu rekonstruisani mogli bi da popucaju.

Kada se veliki i mali zatvoreni bazeni isprazne na leto, iz "Spensa" će predložiti da od septembra više ne budu u funkciji.

Zatvoreni bazeni pred pucanjem zbog trule konstrukcijefoto: spens.rs

"Kotve od prenapregnutog betona, koje drže bazen, potrošene su i istrulile. Ako bazen popusti pod tolikim pritiskom vode, sve će se raspuknuti. Sada cure prelivni kanali i voda se direktno sliva na konstrukciju bazena. Fugne na pločicama su se isprale. Spens nije nikada imao para da se upusti u rekonstrukciju bazena, a Grad to nikada nije prepoznao kao kapitalni projekat koji bi trebalo da finansira", kaže izvor "Blica".

Prema proceni stručnjaka, za to bi trebalo izdvojiti oko deset miliona dinara.

Aleksandar Šukić, direktor Spensa, rekao je da će ovo preduzeće napraviti projekat sanacije, koji dosad nije postojao.

"Znaćemo pravo stanje tek kada se na leto isprazne bazeni. Posle procene stanja, što je jedino što sada možemo učiniti, znaćemo i koliko nam para treba da bi bazen rekonstruisali", rekao je Šukić.

Novosađani bi mogli da ostanu i bez drugog zatvorenog bazena, na Klisi. Vojislav Jovanović, direktor bazena na Klisi, kaže da se na krovu stvara kondenzacija koja kvasi zidove.

"Postoji mogućnost da ta vlaga ošteti krov, zidove i armaturu u zidovima, zbog čega ćemo morati da zatvorimo bazen", rekao je Jovanović.

Izvor: Blic

.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?