Zatvoreni i bazeni na Klisi

10:02:00 25.02.2020, Komentara: 1

Novi Sad – Posle zatvaranja bazena na Spensu, gradske vlasti danas su zatvorile i bazen u Sportskom centru „Slana bara“ na Klisi zbog sumnje da voda nije zadovoljavajućeg kvaliteta. Zahtev za zatvaranjem bazena je donet na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Miloš Vučević. Inače, gradonačelnik očekuje da direktor Spensa danas podnese ostavku.

Zatvoreni i bazeni na Klisi


- Odluka o zatvaranju bazena u „Slanoj bari“ mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu. Pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje, i po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sve što preti da dovede u pitanje zdravlje građana Novog Sada, a posebno najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju.

- Zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi – navedeno je u saopštenju.

Osim građana, ove bazene koristi veliki broj mladih plivača i vaterpolista u Novom Sadu.

Vučević je izjavio da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenu. On je to rekao novinarima prilikom obilaska radova na putnoj infrastrukturi u Rumenki.

Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Jaca

, *.dynamic.a1.rs

Inspekcija je kontrolisala svake nedelje vodu .Ko je tu onda kriv?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?