Zaustavimo nasilje nad ženama!!!

14:05:00 20.05.2015, Komentara: 0

U prvoj polovini ove godine u Srbiji su stradale 22 žene, što je poražavajući podatak imajući u vidu da je u protekloj godini stradalo njih 25, što je takođe alarmantno.

Porodične tragedije, svirepa ubistva i samoubistva gotovo su svakodnevna pojava, pri čemu su žrtve prvenstveno žene, majke, sestre, bake. Nesretni čin se neretko odvija pred decom koja nisu dosegla punoletstvo, a sam nasilnik ne okrivljuje sebe, već svoju žrtvu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova uputio je ovim povodom inicijativu relevantnim institucijama za sazivanje hitne zajedničke sednice.

“Skorašnji nemili događaji ukazuju da je porodičnim i partnerskim nasiljem i neadekvatnim postupanjem nadležnih institucija ugrožena bezbednost žena u Vojvodini i Srbiji. Postoje indicije da je navedenim ubistvima prethodilo nasilje u porodici i partnerskim odnosima koje je u više od polovine slučajeva prijavljivano policiji i centrima za socijalni rad...

Čitavo društvo ima moralnu obavezu da reaguje, a ne da zatvara oči pred tuđom nesrećom i nasiljem, koje se u mnogim slučajevima odvija u nedogled, godinama, čak i pred maloletnom decom”, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Zaustavimo nasilje nad ženama!!!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?