Zaustavljene subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićima

13:06:00 09.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani čija deca idu u privatne vrtiće uz gradsku subvenciju, moraće do jeseni da, umesto 5.000 dinara, mesečno plaćaju više od 20.000 dinara. Subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima je prekinuto zbog manjka para u gradskoj kasi, a ovaj trošak pao je na roditelje.

Zaustavljene subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićimaIlustracija

Nezvanično, Grad će vrtićima, a oni posle roditeljima, refundirati pare na jesen, ali do tada treba da se snađu kako znaju.

Jedan od roditelja Nenad Marić, kaže da im je na sastanku u vrtiću rečeno da će od ovog meseca, pa do verovatno septembra ili oktobra, morati sami da plaćaju boravak dece jer u gradskoj kasi navodno nema para.

- Uz subvenciju, plaćao sam boravak ćerkice 5.000 dinara, kao i u državnom vrtiću. Sada treba da platim 22.000 dinara i još ne znam da li će mi pare vratiti, kako tvrde. Odakle mi toliki novac, a dete mora u vrtić. Smatram da smo prevareni - rekao je Marić.

Sa druge stane, vlasnici privatnih vrtića kažu kako strahuju da će biti precrtani sa lista za subvencije, pa se ne bune, te su problem svalili na roditelje.

Lidija Tomaš, načelnica Gradske uprave za obrazovanje, kaže da grad nije prestao da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima te da će oko 10. juna biti isplaćeni troškovi za maj. No, šta će biti posle toga nije rekla, sem da trenutno para za svu decu nema, pa će se dodatni novac, verovatno rebalansom, morati pronaći u budžetu.

Izvor: Blic

Ilustracija: Art Poskanzer / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?