Zavirite u „Muzej zeca“

20:07:00 18.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - „Zec koji je pojeo muzej“, umetnički projekat Nikole Džafa, nastao na osnovu njegovih ranijih radova u kojima se pojavljuje motiv zeca, biće otvoren za publiku 20. i 27. jula i 3. avgusta.

Zavirite u „Muzej zeca“


Muzej, smešten u Petrovaradinu, biće otvoren od 10 do 19 časova, a od 17 do 19 časova stručni vodič upoznavaće publiku sa postavkom. Ulaz je slobodan.

Kratak uvod u istoriju dela Petrovaradina u kom se nalazi Muzej zeca (Koste Nađa 30), obilazak muzeja i predstavljanje zbirke, degustacija zečijeg vina i zečijih kolača, sve će to biti na raspolaganju posetiocima, kako ove subote, tako i naredne dve, u šetnji od 17 časova. U okviru šetnji će biti reči o važnosti privatnih kolekcija i privatnim muzejima, kao i njihovim turističkim i kulturnim potencijalima.

„Muzej zeca“ je umetnički projekat Nikole Džafa, na kom radi skoro dve decenije, sa ciljem nastanka privatnog muzeja, koji za sada, prema Zakonu, nije moguće osnovati. Kolekcija trenutno broji oko dve hiljade predmeta, ali će biti izložen samo jedan njen deo.

Ova šetnja kroz Džafov muzej ostvarena je u okviru projekta „Šetnje kroz nasleđe“, iza kog stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?