Završen četvrti „Novosadski Winter Fest“

08:12:00 29.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Sinoć je na Trgu slobode završen četvrti po redu „Novosadski Winter Fest“ uz interpretacije Novosadskog damskog hora, vokalnu grupu „Muziku srca“ i bend „Do-Re-Mi“.

Završen četvrti „Novosadski Winter Fest“


Kao i prethodne tri godine, svakog dana nastupali su horovi dece i odraslih, koji su pevali božićne i novogodišnje pesme na „Singing Christmas Tree“. Nastupom hora Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva, dobili smo i 12. jezik na kom se pevalo na Raspevanoj jelci. Do sada, članovi hora pevali su na: srpskom, engleskom, mađarskom, nemačkom, hrvatskom, rusinskom, slovačkom, ruskom, ladino, hebrejskom i slovenačkom jeziku.

Organizovani su nastupi bendova na muzičkoj bini, posetioci su uživali u kuvanom vinu i neizbežnoj hrani za ovakav tip festivala, kao i poslasticama poput „vojvođanske gibanice“, „mađarskog kolača“ i „američkih krofnica“, a bili su dostupni i suveniri, novogodišnji ukrasi i prirodne jelke sa busenom. Organizatori ističu i da su veoma ponosni što je Internet portal "European Best Destinations", koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom, svrstao „Novosadski Winter Fest“ među najbolje božićne markete na Starom kontinentu. Glasanje je završeno 10. decembra, a „Novosadski Winter Fest“ ušao je u top 10.

Održane su razne aktivnosti na različitim lokacijama širom grada: predavanje o tome kako su se slavili Božić i Nova godina u starom Novom Sadu, pre Drugog svetskog rata; Božićni koncert u Muzeju Vojvodine, vođenje ture kroz kolekciju Galerije Matice srpske sa posebnim osvrtom na motive praznovanja i slavlja; Božićni filmski maraton; tematska tura „Novosadske crkve i hramovi“, Dog Show, Egg & Spoon Race, i mnogi drugi besplatni sadržaji. Podeljeni su novogodišnji paketići za gluvonemu decu, decu Udruženja atrofičara, decu iz naselja Veliki rit, kao i decu koja boluju od dečje i cerebralne paralize, a sa predstavnicima NS PARTY TEAM - organizacije najboljih novosadskih DJ-eva, podeljeno je 400 paketića mališanima uzrasta od dve do devet godina.

Od prošle godine, u sklopu festivala, na Trgu se nalazi Hanukija, svećnjak na kojem se tokom jevrejskog praznika Hanuka svaki dan pali po jedna svetljka. Svetlo na Hanukiji zapalili su Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji, i Mirko Štark u ime Jevrejske opštine Novog Sada i hora „Hašira“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?