Završen Cinema City, posebna nagrada Lazaru Ristovskom

14:07:00 03.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Domaća premijera filma "Dnevnik mašinovođe" zatvorila je 9. Cinema City festival. Premijeri filma prethodila je ceremonija zatvaranja festivala i dodele nagrada, kada je posebno priznanje, nagrada za doprinos kinematografiji, dodeljena Lazaru Ristovskom.

Završen Cinema City, posebna nagrada Lazaru Ristovskom

Nagradu publike dobio je britanski film "Gori, gori, gori", a nagrada žirija mladih pripala je škotskom ostvarenju "Domaći migranti".

Tokom osam festivalskih dana prikazano je više od 60 filmova, u okviru pet selekcija, a prema procenama organizatora programe je videlo više od 35.000 ljudi.

Milan Stojanović, direktor programa festivala zahvalio se autorima filmova i gostima na podršci i poverenju.

"Večeras sa posebnim zadovoljstvom imam čast da u ime festivala Cinema City pozdravim glumca koji nas je nebrojeno puta nasmejao i rasplakao i čijim se pojavljivanjem u inostranim filmovima često ponosimo, reditelja koji nas je predstavljao na najvećim svetskim festivalima", najavio je Milan Stojanović, pre uručivanja nagrade Ristovskom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?