Završen drugi krug tretmana protiv krpelja

09:05:00 06.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Drugi krug tretmana protiv krpelja je završen, a kako napominju u “Ciklonizaciji”, tretirane su sve uređene zelene javne površine u gradu, prigradskim naseljima i selima na kojima je monitoring pokazao prisustvo krpelja.

Završen drugi krug tretmana protiv krpelja


Kao i ranijih godina posebno su tretirani prostori na kojima se okupljaju deca i prostori određeni za istrčavanje i šetnju kućnih ljubimaca.

Podsećanja radi, krpelji su najaktivniji u proleće i na jesen, tako da su u ovom periodu i tretmani češći.

- Sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je novosadske gradske uprave i „Ciklonizacije“ na činjenicu da se iz godine u godinu povećava procenat krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest – kaže menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ Dario Aćimović za „Dnevnik“ i podseć da građani koji imaju dvorišta moraju da ih redovno održavaju i kose i, po potrebi, zakažu tretmane.

Ukoliko građani i pored svih mera opreznosti primete ubod krpelja, treba da se obrate lekaru, a ukoliko je reč o kućnom ljubimcu, potrebno ga je odvesti kod veterinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1010.1 mb
Vetar: 5 m/s, N
Sre -1° - 15° Pretežno sunčano
Čet 2° - 18° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?