Završen protest na raskrsnici kod Futoške pijace

11:06:00 11.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Blokada raskrsnice kod Futoške pijace završena je oko 11 časova. Tu raskrsnicu su jutros oko 7 časova blokirali građani nezadovoljni visokom cenom goriva. Protest je započelo više automobila i motocikala, nakon čega su počele da se formiraju kolone vozila. Okupljeni građani su propuštali vozila Hitne pomoći, a protest je protekao mirno.

Završen protest na raskrsnici kod Futoške pijace


Prvi ovakav protest održan je u petak, 8. juna, a današnji odziv građana bio je manji. Saobraćajna policija danas je snimala tablice automobila i demonstrantima je rečeno da će dobiti prekršajne prijave ukoliko se ne sklone sa raskrsnica.

Osim u Novom Sadu, protesti su organizovani u više gradova širom Srbije, blokirano je više saobraćajnica, a u Fejsbuk grupama, u kojima su se građani i organizovali, dogovoreno je da protest traje do ispunjenja zahteva, odnosno dok država ne smanji akcize na gorivo.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio „postupak grupe građana“ koja je sa desetak automobila i nekoliko motocikala blokirala saobraćaj na raskrsnici kod Futoške pijace.

- Ne želim da ulazim u nečije legitimno pravo da izrazi građansko nezadovoljstvo, ali ovo što se danas ponovilo na ulicama Novog Sada više liči na građansku bahatost. Nedopustivo je da hiljade Novosađana budu taoci grupice koja ima pravo da upravlja samo svojim vozilima, a ne i Novim Sadom i našim životima. Apelujem na državne organe da ne dozvole kršenje zakona i da hitno obezbede sve uslove za normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu, a svim građanima pravo na slobodu kretanja koja je Ustavom Srbije zagarantovana. Molim sve one koji se pozivaju na 'ljubav prema Novom Sadu' da 'političke igrice' igraju tamo gde im je mesto, a ne na gradskim raskrsnicama. Apelujem na sve sugrađane koji se, ni krivi ni dužni, nađu u saobraćajnoj blokadi da budu strpljivi i da se klone nasilja - zaključio je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?