Završena blokada autoputa kod Novog Sada

15:01:00 08.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Jednosatna blokada autoputa kod Novog Sada završena je malo posle 14 časova. Kako piše portal Autonomija, oko 200 ljudi blokiralo je autoput od Beograda i ka Beogradu. Većih incidenata nije bilo.

Završena blokada autoputa kod Novog Sada

foto: printscreen

Vozač automobila sa bugarskim registarskim tablicama hteo je da prođe kroz blokadu i udario je u transparent „Novi Sad poručuje – Rio Tinto marš iz Srbije“, koji demonstranti drže na čelu kolone. Tom prilikom niko nije povređen, a nakon toga su se demonstranti raspravljali sa vozačem.

Oko 13.30 okupljeni su proširili blokadu i na trake za isključenje sa autoputa pa je stvorena veća gužva. Propuštani su samo automobili sa malom decom.

Nije primećeno prisustvo uniformisane policije, a na licu mesta je bilo mnogo novinara, fotoreportera i snimatelja.

Po rečima jednog od organizatora protesta Mirana Pogačara, sat vremena blokade autoputa je poruka vlastima da će građani izaći na protest zbog Rio Tinta i Generalnog urbanističkog plana Novog Sada. On je najavio da će građani idućeg vikenda organizovano ići na proteste „u Beograd ili u Loznicu“.


Vučević: Nekoliko kvazi ekologa ugrozilo bezbednost učesnika u saobraćaju na međunarodnom putu

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević oglasio se povodom današnje blokade prilaza auto-putu kod Novog Sada, u znak protesta protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto u Srbiji. On je poručio da je "nekoliko kvazi ekologa danas ugrozilo bezbednost učesnika u saobraćaju na međunarodnom putu", te da su "fizički napadali ne samo naše građane, već i strance koji su u tranzitu kroz Srbiju".

- I ja nemam problem da ih nazovem pravim imenom i da kažem da je to jedna grupica bahatih, sebičnih i neodgovornih pojedinaca. I znam da se sa tim ne bi složili, već da bi ih mnogo gorim imenima nazvali oni kojima su danas 'presekli put', koje su nasilno sprečili da normalno funkcionišu, koje su satima maltretirali ne dajući im da prođu autoputem - naveo je Vučević na društvenim mrežama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1000.5 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?