Završena izgradnja parkinga od 100 mesta u Fruškogorskoj ulici

17:11:00 27.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Parkiralište u Fruškogorskoj ulici kapaciteta 100 parking mesta od juče je dostupno građanima. Izgrađene su biciklističke i pešačke staze u dužini od 500 metara, a ukupna vrednost radova je 29 miliona dinara. Novoizgrađeni deo staza i parkirališta nastavlja se na već uređeni deo Bulevara despota Stefana i Kineske četvrti.

Završena izgradnja parkinga od 100 mesta u Fruškogorskoj ulici

foto: JKP "Parking servis"

- „Parking servis“ je započeo radove i na parkiralištu kod glavnog ulaza na „Štrand“, koji će na neki način objediniti radove u Fruškogorskoj ulici. Ovaj posao ćemo raditi u dve faze - prva je već počela i biće urađeni ivičnjaci i asfaltiranje same saobraćajnice, a na proleće ćemo raditi i parking mesta. Takođe, sledeću godinu obeležiće i radovi na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici, kod vrtića „Vilenjak“ – kazao je Stevan Lugonja, direktor JKP „Parking servis“.

Završena izgradnja parkinga od 100 mesta u Fruškogorskoj ulici

foto: JKP "Parking servis"

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je naglasio da se broj automobila u Novom Sadu enormno povećao i da je to infrastrukturno veoma teško ispratiti, ali da su ovakvi radovi potez da se ovaj problem ublaži. Kravić je najavio raspisivanje javne nabavke na nivou grada za izgradnju novih parkirališta i javne garaže.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?