Završena rekonstrukcija Klinike za kardiohirurgiju, uskoro otvaranje Kamenice 3

19:02:00 16.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Objekat „Kamenica 3“ Instituta u Sremskoj Kamenici u narednih nekoliko nedelja biće stavljen u funkciju, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je istakao da će se otvarati jedan po jedan deo novog objekta.

Završena rekonstrukcija Klinike za kardiohirurgiju, uskoro otvaranje Kamenice 3


- Objekat Kamenica 3 koristiće sva tri instituta i to je izuzetno važno pre svega za sve pacijente koji se ovde leče, kako iz Vojvodine, tako i iz drugih krajeva, ali i za zaposlene jer će dobiti dodatni komfor i najsavremeniju medicinsku opremu čime će biti umnogome unapređen rad instituta. Reč je o novom objektu, površine gotovo 10.000 kvadratnih metara koji je izgrađen po najsavremenijim standardima - izjavio je Mirović.

Završeni su i radovi na Klinici za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti sa 80 postelja, uz dodatnih šest kreveta u Jedinici intenzivne nege. Klinika već nedelju dana prima pacijente nakon operacija. Ukupna vrednost radova na adaptaciji i opremanju ove celine je 550 miliona dinara.

U toku su i radovi na sanaciji „Kamenice 1“, a pre nekoliko dana su direktor Uprave za kapitalna ulaganje Vojvodine Miloš Maletić i direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilija Andrijević potpisali ugovor o rekonstrukciji dela Klinike za alergorogiju i opstruktivne bolesti pluća. Mirović je najavio da će u naredne dve godine biti završeno i spoljno uređenje kompleksa, a do kraja marta trebalo bi da bude pokrenuta procedura za izgradnju javne garaže sa 500 mesta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1008.0 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?