Završena rekonstrukcija Ratarske ulice na Čeneju

17:07:00 21.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja saobraćajnih površina i kanalizacije u Ratarskoj ulici na Čeneju završena je, a tu lokaciju danas je obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


Završena rekonstrukcija Ratarske ulice na Čeneju

foto: Grad Novi Sad

Radovi u Ratarskoj ulici počeli su u novembru 2018. godine i okončani su krajem juna ove godine. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Novog Sada. Dužina deonice je 600 metara i to od Ulice Relje Savića do Partizanske ulice i u okviru nje je izgrađena dvosmerna saobraćajnica širine šest metara, obostrane pešačke staze, kolski prilazi, javno osvetljenje i kanalizaciona mreža dužine oko 500 metara.

Na toj deonici do sada nije postojao izgrađen kolovoz, a sada je omogućena veza između Ulice Relje Savića i Partizanske ulice u kojoj se nalaze značajne ustanove kao što su škola, vrtić, Dom zdravlja, mesna zajednica i drugo.


Završena rekonstrukcija Ratarske ulice na Čeneju

foto: Grad Novi Sad

Vučević je rekao da je u razgovoru sa meštanima došao do zaključka da je prioritet rešavanja na Čeneju pitanje kanalizacije. Kako je rekao, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je ugovorila ove godine projektovanje kanalizacije dužine 13 kilometara, uz dodatnih 900 metara konekcije prema budućem prečistaču, kao i njegovo projektovanje. Bitno je rešiti i problem lošeg kolovoza, ali, kako dodaje, kanalizacija je prioritet jer ne žele da dva puta u kratkom roku raskopavaju i asfaltiraju istu lokaciju.

Gradonačelnik je naglasio i da je u toku realizacija zajedničkog projekta dve fondacije, „Novak Đoković“ i „EXIT“.

- Te dve velike fondacije su ove godine potpisale sporazum o saradnji koji je usmeren na prikupljanje sredstava za obdanište „Lasta“ u Čeneju, a projekcija je obezbeđivanje preko 18 miliona dinara u cilju proširenja površine vrtića za 160 m2. Vodili smo razgovore sa predstavnicima obe fondacije i Grad je spreman da se priključi tom lepom projektu – rekao je gradonačelnik.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?