Završena sanacija oštećenja dela zgrade Skupštine APV nastalih zbog izgradnje podzemne garaže

16:02:00 03.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, nastalog usled izgradnje javne garaže u neposrednoj blizini, završeni su za dvanaest dana, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Završena sanacija oštećenja dela zgrade Skupštine APV nastalih zbog izgradnje podzemne garaže


Kako je navedeno u saopštenju, radove vredne 841.750 dinara finansirao je investitor izgradnje javne garaže „Garaža Banovina“.

- Nakon što je u decembru 2022. godine Fakultet tehničkih nauka – Departman za građevinarstvo i geodeziju izradio Elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije, nadležna Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa zaključila je sa investitorom ugovor o izvođenju radova na sanaciji oštećenja. Izvedeni su sledeći radovi: čišćenje dilatacija, uklanjanje maltera, formiranje novih dilatacija, završna obrada zidova, ugradnja odgovarajućih lajsni, bojenje zidova i popravka lifta – navedeno je u saopštenju.

U Pokrajinskoj vladi ističu da će nadležni iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa nastaviti da prate stanje zgrade tokom radova na izgradnji garaže i preduzimaće mere na zaštiti objekta sa stručnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?