Završena treća faza radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč

12:07:00 18.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Treće faze radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč, na deonici od Ulice Sime Matavulja do Dunavske ulice u Futogu, uspešno je završena.

Završena treća faza radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč


Za radove na ovoj deonici, dužine 10,5 kilometara, uloženo je 170 miliona dinara i čitav projekat realizovan je kroz sufinansiranje sa AP Vojvodina.

Trasa biciklističke staze Novi Sad - Begeč svojim najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, a manjim kroz urbanu zonu.

Realizacijom ove investicije, ne samo da se omogućuje bolja saobraćajna povezanost Novog Sada i prigradskih naselja, nego se znatno se doprinosti razvoju cikloturizma u našoj zemlji.

U prethodnom periodu je, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, izgrađeno 6,2 kilometra, od Obalske ulice u Begeču do Dunavske ulice u Futogu, u šta je uloženo 96,3 miliona dinara.

Međunarodni značaj ove biciklističke staze ogleda se u tome što pripada koridoru EuroVelo 6, koji se prostire od Atlantika do Crnog mora i predstavlja jednu od najpopularnijih i najdužih evropskih biciklističkih ruta. Kroz našu zemlju proteže se u dužini od 665 kilometra i poznat je pod imenom Dunavska ruta.




Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1010.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?