Završena treća faza radova na Mostu slobode

19:07:00 13.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Završeni su radovi u okviru treće faze redovnog održavanja Mosta slobode, koji za cilj imaju da se most, koji je u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, zadrži na zadovoljavajućem nivou i zaštiti od propadanja.

Završena treća faza radova na Mostu slobode


Kako je saopšteno iz Gradske kuće, prethodnih meseci izvršena je popravka obe silazne rampe sa kameničke strane, zatim popravka obostranih pešačkih staza na delu mosta od silaznih rampi ka tunelu, u dužini od po 123 metra, uz premazivanje protivkliznog i zaštitnog sloja, kao i izrada novih pešačkih staza do tunela u dužini od 21 metar, sa obe strane mosta.

U središnjem delu mosta izvršena je popravka dampera (prigušivača oscilacija) na nosećim kablovima, kao i raščišćavanje zelenila, odnosno uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja, između i oko kolovoznih traka na sredini mosta.

Kada je u pitanju novosadska strana, tu je, kako navode iz Gradske kuće, sprovedena antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela sanduka mosta, kod stubova 11 i 12, na delu iznad travnate površine plaže Štrand, kao i ugradnja nove dilatacione spojnice sa nizvodne strane mosta, iznad stuba 10, tj. na delu iznad šetališa na keju.

Vrednost izvedenih radova je 35,9 miliona dinara.

Pored stalnog nadzora i obilaska, u narednom periodu nastaviće se radovi na održavanju Mosta slobode, navedeno je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1010.9 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?