Završeno uređenje blokovske površine kod Turgenjeve ulice

19:01:00 11.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Uređenje blokovske površine uz Turgenjevu ulicu je završeno. Radovi, koji su u potpunosti okončani krajem decembra prošle godine, obuhvatali su rekonstrukciju betonskih i asfaltnih pešačkih staza i izgradnju novih staza za pešake, rekonstrukciju košarkaškog i fudbalskog terena, dečijeg igrališta, teretane na otvorenom, postavljanje nove tartan podloge, kao i urbanog mobilijara - 30 novih klupa, 24 nove kante, hortikulturno uređenje, sređivanje platoa i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda. A postavljeni su i set za šah i nova česma.

Završeno uređenje blokovske površine kod Turgenjeve ulice

foto: Grad Novi Sad

Radovi su koštali 57,5 miliona dinara i finansirani su iz budžeta Grada Novog Sada za 2022. godinu.

U budžetu za ovu godinu planirana su sredstva u visini od 80 miliona dinara za uređenje blokovskih površina, a u saradnji sa Pokrajinskom vladom u planu je da se rebalansom budžeta obezbede dodatna sredstva za ovu namenu.

Grad je u prethodnom periodu izdvajao sredstva za uređenje blokovske površine na Keju između četiri kule, zatim u bloku Bate Brkića, bloku kod Ulice Lasla Gala, bloku kod ulica Radničke, Stevana Musića i Maksima Gorkog. Trenutno je u toku treća faza uređenja bloka Bate Brkića.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.3 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?