Završetak rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Limanu krajem jula

17:03:00 11.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Završetak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja na Limanu očekuje se krajem jula i ovaj objekat će, kako je najavljeno, dobiti potpuno novu i savremenu opremu, prilagođenu potrebama pacijenata i zaposlenih.

Završetak rekonstrukcije objekta Doma zdravlja na Limanu krajem jula

Foto: Grad Novi Sad


Danas su, radove na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja ''Novi Sad'' na Limanu, obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Rolf Vencel.

Guverner Vencel je ocenio da je dinamika realizacije investicije u objekat Doma zdravlja na Limanu impresivna s obzirom na to da će se na kraju dobiti praktično nova ambulanta.

- Sve je zamenjeno, instalacije, plafoni, podovi, postavlja se nova klimatizacija. Obavešten sam da je ova ambulanta primala 5000 pacijenata svakog dana i zato je njena uloga veoma velika. Drago mi je što Banka za razvoj Saveta Evrope finansira projekat zdravstvene zaštite koji će zaista služiti građanima – zaključio je Vencel.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, ovo je važna investicija u primarnu zdravstvenu zaštitu.

- Vrednost posla je 826 miliona dinara i zahvaljujem se Kancelariji za upravljanje javnim projektima i predstavnicima Banke za razvoj Saveta Evrope na podršci. Radovi su počeli u februaru prošle godine, ali u međuvremenu je zbog epidemije bilo otežavajućih okolnosti, što je usporilo njihovu realizaciju. Očekujem da će na leto ovaj objekat biti na raspolaganju građanima Novog Sada – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo saradnjom Grada, Pokrajine i Republike sa Bankom za razvoj Saveta Evrope.

- Nameravamo da nastavimo sa realizaciojom velikih investicija u zdravstvenom sistemu. Ove godine nastavljamo sa izgradnjom Kamenice tri, radiće se rekonstrukcija bolnice u Kikindi, a napreduju i radovi na ''B'' i ''C'' blokovima u Kliničkom centru Vojvodine – rekao je Mirović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?