Zbog eutanazije psa Stena zahtevaju otkaz za veterinare "Zoohigijene"

09:07:00 23.07.2015, Komentara: 4

Novi Sad - Nakon potvrde da je pas Sten, za kojim se tragalo tačno nedelju dana, eutanaziran, ogorčeni građani su pokrenuli peticiju, kojom zahtevaju da veterinari u JKP "Zoohigijena i veterina", budu kažnjeni otkazom.

Zbog eutanazije psa Stena zahtevaju otkaz za veterinare "Zoohigijene"

U opisu onlajn peticije, koju žele da pošalju gradonačelniku Milošu Vučeviću, oni navode da je "Zoohigijena" uhvatila dobroćudnog malog psa Stena 15. jula ove godine, a već sledećeg dana troje veterinara ovog preduzeća odlučilo je da Stena ubiju, pod izgovorom da je agresivan.

Vođeni izjavom Aleksandra Bursaća, direktora "Zoohigijene", koji je rekao da veterinari nisu ispoštovali procedure, da je pas mogao proći program resocijalizacije, i da će biti kažnjeni, i jednog od veterinara, koji je doneo odluku o eutanaziji, a koji tvrdi da je sve urađeno po protokolu, građani su uvereni da se odluke o eutanaziji donose brzo i na prečas, kao i da tako, bez razloga, život završe i mnogi drugi ulični psi.

"Zahtevamo da ovaj monstruozan zločin bude najstrože kažnjen, i da veterinari koji su ubili Stena dobiju otkaz, jer ne zaslužuju da rade sa plemenitim životinjama, psima. Mi kao građani koji finansiraju rad "Zoohigijene i veterine" zahtevamo da se utvrdi da li je ubijanje pasa uobičajena praksa u tom javnom preduzeću i da se spreči samovolja koja dovodi do nevinih žrtava", piše u opisu peticije.

Takođe, navodi se i da je Sten bio mali dobar pas, koga je puno ljudi hranilo, imao je kućicu, a prošle godine "Zoohigijena i veterina" ga je kastrirala i vratila na stanište.

Pokretači peticije se takođe pitaju zašto je Sten morao da umre i zaključuju da nijedan pas nije zaslužio da se veterinari igraju njegovom sudbinom i određuju kada će da umre.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

Mila

, *.dynamic.sbb.rs

Bolje se pozabavite da se podhitno sredi i nezakonito donošenje zakonskih podakta mnogih lokalnih samouprava po gradovima širom Srbije, koji su doneli neke ništavne podakte zakona koji nisu u skladu sa zakonima RS ( O zabrani hranjenja i pojenja napuštenih životinja. )( upravo aktuelan Novi Sad) Udruženja će sigurno podnositi pojedinačno pritužbe za gradove , a ako ne urodi plodom, ja verujem da će se pozabaviti tužbom u Strazburu, što bi Srbiju debelo koštalo !
Zakonom nije zabranjeno hraniti i pojiti ulične životinje !!!!!!!! Ako su u nekim lokalnim samoupravama doneli takve neke gradske odluke, one su nezakonite ! Sva zakonska podakta moraju biti saglasna zakonu RS ! Tako da lokalne samouprave krše zakon na nivou Republike, a ne mi koji hranimo vaše ulične pse i mačke


Olga

, *.dynamic.sbb.rs

Ja zaista volim zivotinje ali zaista se bojim pasa lutalica kojih je sve vise, pogotovo sto znam dve osobe koje su izujedali psi. Takodje mi se uopste ne svidja sto na Limanu 1 copor pasa raste i arlaucu celu noc, tako da ja, osoba sa lakim snom uopste ne spavam, mozda par sati, ako uspem i ako se smire. U kvartu vidjam skotne keruse, sto znaci da ce na ovu grupaciju od 10tak pasa doci podmladak, njih bar 5-6. Ako se vec vrsi sterilizacija, treba sterilisati zenke, jeftinije je a i u manjini su. Nehumano je ubijati zdrave pse pod bilo kakvim izgovorima, ali je nehumano i odrzavati ih u coporima u svim delovima grada i time ugrizavaju nas, ljude, najpre decu.


Vesna

, *.res.spectrum.com

Ovo se odnosi na komentar Olge: O cemu pricate? Ovo je pitom pas koji je ocigledno voleo ljude. Nije jasno zasto ga je ova ista sluzba pokupila godinu dana posle posto su ga sterilisali i cipovali. Nadam se da ga nije neko kao Olga, sto ovako uopsteno komentarise, nesavesno prijavio samo zato sto ne voli lutalice. A ako se to desilo, sram ga bilo kao i veterinare koji su ubili ovo nevino bice.


bogojevic danica

, *.fco.mts.telekom.rs

SRAMOTA


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?