Zbog iritacije hlorom u „Petrolendu“ nekoliko dece završilo u Hitnoj pomoći

18:07:00 25.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Dve porodice sa četvoro male dece doživelo je vrlo neprijatno iskustvo kada su protekle subote posetili akva-park „Petrolend“ u Bačkom Petrovcu. Svi su doživeli veoma burnu iritaciju hlorom, a zbog dece su morali i u Hitnu pomoć. Postoji sumnja da je broj obolelih daleko veći, a Novosađanin koji se nama obratio kaže da je barem 20 dece tog dana na bazenima imalo iste simptome. U akva-parku „Petrolend“ nisu želeli da daju izjave dok ne utvrde činjenice, ali ističu da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet.

Zbog iritacije hlorom u „Petrolendu“ nekoliko dece završilo u Hitnoj pomoći

foto: ilustracija / Pixabay



Novosađanin Dejan Ložnjaković otišao je u subotu na bazene u Bačkom Petrovcu sa suprugom, dvoje dece od dve i pet godina i sa prijateljima iz Užica i njihovo dvoje dece od tri i pet godina. Dobra ideja da vreo letnji dan provedu u akva-parku ispostavila se kao vrlo loša.

- Deca su se kupala i igrala nekih dva sata kada su počeli, sve četvoro, da se žale na bol u očima, počeli su intenzivno da kašlju i žale se na bol u stomaku. Malo su odmorili, čekali smo da vidimo kako će se stvari odvijati, ali posle nekog vremena bol u očima je bio najveći problem i odlučili smo da krenemo kući. Tamo je barem dvadesetoro dece imalo iste simptome. Po dolasku kući i posle tuširanja, problemi su se pogoršavali – ispričao nam je Dejan.

Kaže, mislili su da je alergijska reakcija, pa su u apoteci kupili antialergijski sirup. To je pomoglo u početku, ali su deca u večernjim satima počela još jače da kašlju, pa su se i gušila. Zbog toga su pomoć potražili u Hitnoj pomoći gde je konstatovana iritacija hlorom i laringitis.

Zbog iritacije hlorom u „Petrolendu“ nekoliko dece završilo u Hitnoj pomoći

foto: lekarski izveštaj



- Primili su injekcije steroida da bi im se otvorili disajni putevi. Danas su malo bolje, ali je kašalj i dalje prisutan. Iste simptome imali smo i mi odrasli – rekao nam je Dejan.

Odmah je pisao „Petrolendu“, ali mu na mejl nisu odgovorili, a komentare na njihovoj stranici na Fejsbuku su obrisali. O situaciji u kojoj su se našli pisao je i u Fejsbuk grupi „Tate Novosađani“. Ubrzo je nekoliko roditelja ostavilo komentare sa sličnim iskustvom.

Zbog iritacije hlorom u „Petrolendu“ nekoliko dece završilo u Hitnoj pomoći

Nekoliko članova ove grupe je, takođe, napisalo da su cele porodice ili deca imali iste simptome, dok je Sretan naveo da su na ovim popularnim bazenima bili u sredu kada se njegov mlađi sin osuo, njega su i posle nekoliko dana pekle oči, a stariji sin nije imao nikakvih simptoma.

Našao je i u drugim grupama slična iskustva.

Petrolend: Bezbednost posetilaca prioritet

U akva-parku „Petrolend“ ističu da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o Dejanovom iskustvu ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.

- U vezi sa Vašim zahtevom obaveštavamo Vas ovim putem da nismo u mogućnosti da Vam damo bilo kakvu izjavu, a imajući u vidu da trenutno radimo na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem. Aqua Park Petroland, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju – navodi se u odgovoru Aqua parka Petrolend.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?