Zbog kvara na mreži EPS-a veći deo Novog Sada i okoline bez vode i struje

16:09:00 01.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Veći deo Novog Sada ostao je oko 13:30 časova bez vode, a pojedini delovi i bez struje. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, gotovo da nema dela grada u kojem nije bilo problema.

Zbog kvara na mreži EPS-a veći deo Novog Sada i okoline bez vode i struje


JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da je u pitanju bio kvar na mreži Elektroprivrede Srbije, zbog čega je Fabrika vode ostala bez električne energije, pa veći deo Novog Sada i okolna naselja nisu imala vode.

- Naš sistem za napajanje strujom Fabrike vode je automatski za tri sekunde prebacio na alternativni napon, ali se u mrežu ne može odmah pustiti maksimalan pritisak da ne bi cevi popucale. Neki delovi grada su već dobili vodu, a potpunu stabilizaciju pritiska očekujemo do 15h – navedeno je na Fejsbuk stranici „Vodovoda“.

Međutim, ni oko 16h pritisak u vodovodnoj mreži nije bio dobar, a u ovom komunalnom preduzeću navode da je tome uzrok nagla potrošnja vode Novosađana kojima je stigla voda, te da će biti potrebno malo više vremena da se dostigne optimalan pritisak u sistemu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?