Zbog najavljenih padavina zasedao Gradski štab

17:05:00 13.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom najavljenih obilnih padavina, član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković sazvao je gradski štab operativnih javnih i javno-komunalnih preduzeća. Konstatovano je da su nadležne službe na terenu i kontinuirano prate stanje, posebno na lokacijama koje potencijalno predstavljaju opasnost za normalno funkcionisanje grada, odnosno na mestima gde može doći do zadržavanja vode i izliva.

Zbog najavljenih padavina zasedao Gradski štab


Takođe, rečeno je da su svi kapaciteti, tehnika, radnici i mehanizacija JKP ''Put'', JKP ''Čistoća'', JKP ''Parking servis'', JKP ''Gradsko zelenilo'' i JKP ''Vodovod i kanalizacija'' spremni za delovanje u slučaju potrebe. Dogovoreni su celodnevno dežurstvo i kontinuirana komunikacija između nadležnih preduzeća.

Prema podacima JVP ''Vode Vojvodine'', ne postoji opasnost od izlivanja Dunava, problemi su mogući jedino na bujičnim potocima, koji su pročišćeni ali se kontinuirano prati njihovo stanje kao i stanje drugih odvodnih kanala. S tim u vezi, Gradski štab je pozvao građane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

Gradski štab nadležnih službi pratiće situaciju kontinuirano i preduzimaće sve što je neophodno kako bi grad funkcionisao najbolje moguće u datim okolnostima.

Meteorolozi najavljuju da u narednih 48 sati možemo očekivati padavine koje će biti na nivou prosečnih padavina za mesec dana. Takođe, navodi se da je daleko manja nego tokom ciklona "Tamara" 2014. kada su bile poplave i kada je u delovima Srbije, Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine palo duplo više kiše, a negde i više od toga.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?