Zbog nastavnika pedofila iz budžeta 2,8 milona

14:06:00 25.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Osnovna škola Jovan Dučić iz Petrovaradina mora da plati 2.800.000 dinara zbog bludničenja njihovog bivšeg nastavnika Ivana Štrasnog Miovića (61), osuđenog za blud nad sedam osnovaca.

Roditelji jednog od zlostavljanih dečaka smatraju da ni škola ne sme da se izvuče bez posledica, pa su je tužili i Osnovni sud doneo je presudu u njihovu korist.

- Ceo Petrovaradin je znao da je taj čovek dolazi pijan na časove, da takav predaje deci, a oni godinama nisu ništa preduzimali – rekao je ogorčeni otac.

Zbog nastavnika pedofila iz budžeta 2,8 milona Foto: 021.rs

Kako škola nema para da plati odštetu i da ne bi završila u blokadi obratila se za pomoć Gradskoj upravi za obrazovanje.

- Mi dalje po zakonu moramo da tužimo okrivljenog nastavnika i tražimo da on plati taj iznos. Pravobranilaštvo Novog Sada u ime naše škole tužilo je Ivana Štrasnog Miovića - rekla je Ružica Pavlović, direktorica ove škole. Kako je bivši nastavnik na odsluženju zatvorske kazne od 15 godina zatvora, teško da će uspeti da sakupi skoro 3.000.000 dinara, pa će sve na kraju izgleda da plati Gradska uprava za obrazovanje, odnosno građani.

Inače, u Finasijskom planu Gradske uprave za obrazovanje za 2015. godinu planirani su novci za isplatu kazni po rešenjima sudova, budući da je lokalna samouprava osnivač osnovnih škola ima obavezu da obezbedi njihovo nesmetano funkcionisanje.

Podsetimo, Ivan Štrasni Miović, nastavnik geografije, uhapšen je 2010. godine jer je osumnjičen za blud nad sedam osnovaca. Zločin je priznao, a Apelacioni sud u Novom Sadu ga je 2013. godine osudio na 15 godina zatvora, desetogodišnja zabrana obavljanja poziva nastavnika i svih poslova povezanih sa obrazovanjem i vaspitanjem.




Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?