Zbog nelegalnih legalnim taksistima zarada manja do 20 odsto

09:03:00 11.03.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Divlji taksist i dalje voze u Novom Sadu, iako gradska inspekcija uklanja takozvane "kockice". Zbog njihovog prisustva na ulicama Novog Sada, na gubitku su svi prevoznici koji poštuju zakon.

Zbog nelegalnih legalnim taksistima zarada manja do 20 odsto

Divlji taksisti, bez obzira na to da li voze po gradu ili ka drugim mestima, imaju svoje mušterije.

Legalnim taksistima kažu da im je, zbog nelegalnih taksista, zarada manja za 15 do 20 odsto. Zbog razlike u ceni mušterije se ne voze s njima u prigradska naselja i druge gradove, a tu su i troškovi koje legalni taksisti, za razliku od nelegalnih, imaju.

Na gubitku je i gradsko saobraćajno, a manju zaradu imaju i međugradski prevoznici. U gradskoj inspekciji kažu da rade na uklanjanju divljih taksista i tvrde da to daje rezultate.

"U 2017. godini četiri vozila smo privremeno oduzeli, tri taksi vozila su isključena iz saobraćaja, pokrenuto je 60 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a uručeno pet prekršajnih naloga"; kaže Siniša Vujinović, glavni inspektor za saobraćaj i puteve.

U inspekciji dodaju da je od 2010. godine do sada privremeno oduzeto 213 vozila, navodeći da su svesni trenutne situacije te da ulažu maksimalne napore kako bi se to promenilo.

Izvor: RTV

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

dragan

pa i divlji taksisti od neceg moraju da zive da imaju sredstava za zivot sigurno da nebi krsili zakon lako je zabraniti a ztesko dozvoliti da ljudi od neceg zive


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?