Zbog nesavesnih vozača pokrenuta akcija „Ni minut na žuto“

20:07:00 23.07.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Zbog nesavesnih vozača koji parkiraju na mestima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom, novosadsko udruženje građana „Društvo ravnopravnih“ pokrenulo je akciju „Ni minut na žuto“.

Zbog nesavesnih vozača pokrenuta akcija „Ni minut na žuto“

Foto: JKP "Parking servis"



Plan je da volonteri udrženja, obilazeći parkirališta, vide pravo stanje na terenu, o tome obaveste javnost i apeluju na nadležne, ali i građane da poštuju prava osoba sa invaliditetom.

Oni će, obeležavati flajerima vozila koja su parkirana na mestima koja su namenjena za osobe sa invaliditetom i na taj način upozoravati vozače na prestup koji su napraviili.

Dešava se da parking mesta namenjena osobama sa invaliditetom koriste vozači koji nemaju prava na to, pa su onda osobe sa invaliditetom primorane da svoja vozila ostavljaju na običnim parkiralištima.

- Često nama se dešava da parkiramo na mesto koje nije predviđeno za osobe sa invaliditetom koje nema koridor i onda ti se parkira neklo blizu vrata i ti ne možeš da uđeš. Meni se desilo da sam izlazio na suvozačeva vrata i zamisli tu agoniju, a da pri tom treba da ubaciš i kolica u automobil stvarno može da bude patnja – pojašnjava za RTV Zvonko Nikolić.

Inače, oko pet odsto od ukupnog broja parking mesta u Novom Sadu pripada osobama sa invaliditetom.



Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Jeugene

, *.dialup.neobee.net

nije akcija potrebna. samo kazne


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?