Zbog snega zimski uslovi vožnje, putevi prohodni, ali klizavi

09:01:00 11.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji je juče pao doneo je prave zimske uslove vožnje i otežao saobraćaj tokom prethodnog dana i noći. Novosadske saobraćajnice koje održava JKP „Put“ i koje spadaju u prvi prioritet su prohodne, a trenutno se čiste i posipaju solju ulice drugog prioriteta i one na sremskoj strani grada. Pošto je temperatura oko -1 stepen Celzijusa, so deluje. U JKP „Put“ kažu da su do sada tri puta posipali so po ulicama prvog reda, a sada čiste ulice drugog i trećeg prioriteta. Ipak, saobraćaj se odvija dosta otežano jer su putevi vlažni i klizavi. Osim snega, na putevima ima dosta blata i druge prljavštine što dovodi do klizanja.

Zbog snega zimski uslovi vožnje, putevi prohodni, ali klizavi


Ekipe Zimske službe „Gradskog zelenila“ od juče čiste sneg na autobuskim stajalištima, pešačkim prelazima kod mostova, na nekoliko novosadskih trgova, kao i u novosadskim parkovima i na drugim zelenim površinama, ali i na prilazima zdravstvenim ustanovama.


Oprez na Fruškoj gori, više vozila sletelo s puta


Sneg je, tokom jučerašnjeg dana, izveo mnoge građane u prirodu. Kako su naveli u JP „Nacionalni park Fruška gora“, brojni mališani su uživali na snegu, dok su se odrasli uglavnom pridržavali preporuka o epidemiološkim merama i držali međusobno odstojanje.

Tokom jučerašnjeg dana na Fruškoj gori, usled proklizavanja, više posetilaca je vozilima sletelo sa puta, saopštilo je Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“.

- Nažalost, čuvarska služba NP Fruška gora imala je u toku dana više intervencija na terenu usled asistencije posetiocima koji su usled proklizavanja (neprilagođene brzine, neadekvatne zimske opreme) sleteli sa puta – naveli su iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ i apelovali na sve koji se upute u pravcu Iriškog Venca da povedu računa u toku vožnje, da prilagode brzinu i odstojanje uslovima puta uz obaveznu zimsku opremu.

Na putevima Novi Sad - Irig - Ruma i Novi Sad - Rakovac - Zmajevac - Vrdnik savetuje se oprez i ne preporučuje se vožnja Grebenskim (partizanskim) putem zbog slabije prohodnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?