Zbog trodnevne žalosti otkazani brojni događaji u Novom Sadu

20:05:00 03.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – U skladu s odlukom Vlada Srbije koja je proglasila trodnevnu žalost u Srbiji brojni kulturno-muzički programi u Novom Sadu su otkazani.

Zbog trodnevne žalosti otkazani brojni događaji u Novom Sadu


U SKCNS navode da se svi programi u Fabrici koji su bili zakazani za naredne dane otkazani.

- Otkazuju se Izložba fotografija Zorana Trbovića „Drugi ritam“, koncert bendova PROTO TIP & SITZPINKER, Berza vinila, Bazar antikviteta i Market nedeljom - kažu u SKCNS i napominju da će o novim datumima održavanja ovih događaja javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Zbog velike tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi na Vračaru, otkazujemo održavanje 46. novosadskog noćnog bazara planirano za petak, 5. maj, i manifestaciju odgađamo za petak, 12. maj - poručuju organizatori Novosadskog noćnog bazara.

I brojni koncerti koji su trebali da budu održani u Novom Sadu su odloženi, a bioskopski repertoari su prilagođeni trenutnoj situaciji u zemlji.

Dani žalosti će, podsećanja radi, biti od petka do nedelje zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila jutros u OŠ „Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda te škole pucao iz pištolja na obezbeđenje škole, nastavnicu i učenike. Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, a šestoro dece i nastavnica su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj. Napadač K. K. po zakonu ne može krivičnopravno da odgovara za zločin jer nema navršenih 14 godina. Njegovi roditelji su tokom dana privedeni, a ocu je određeno zadržavanje do 48 sati.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?