Zbog tropskih vrućina intenzivno se zaliva zelenilo u Novom Sadu

08:07:00 14.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog visokih temperatura i nedostatka kiše radnici JKP „Gradsko zelenilo“, nedeljama u nazad, intenzivno zalivaju zelenilo, a posebno mlade sadnice koje su posađene tokom jeseni i proleća.

Zbog tropskih vrućina intenzivno se zaliva zelenilo u Novom Sadu

Foto: JKP "Gradsko zelenilo" (Facebook, Print Screen)



Zelenilo se zaliva cisternama u prvoj i trećoj smeni, kao i zalivnim sistemima kojima je pokriven mali deo zelenih površina, navodi se u saopštenju.

Radnici koji su angažovani na ovim poslovima, mogli su se, proteklih dana, videti na Keju, u Dunavskom parku, na Trgu republike, kod Železničke stanice...

Kako navode u ovom preduzeću, u borbi sa visokim temperaturama dodatnu pomoć pri zalivanju pružaju i dobrovoljna vatrogasna društva iz Budisave i Petrovaradina.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić ističe da se pri ovakvim vremenskim uslovima još više uviđa značaj izgradnje novih zalivnih sistema, koji su planirani za ovu godinu, uz podršku Grada i Ministarstva za zaštitu životne sredine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?