Zbog velikih radova u sredu i četvrtak slabiji pritisak vode, moguć i potpuni nestanak

17:11:00 20.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Pritisak vode u celom Novom Sadu u sredu, 22. i četvrtak, 23. novembra biće znatno slabiji, a povremeno može doći i do potpunog nestanka vode. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su saopštili da je razlog za nestašicu i slabiji pritisak rekonstrukcija cevovoda u zatvaračnici aeratora u Fabrici vode.

Zbog velikih radova u sredu i četvrtak slabiji pritisak vode, moguć i potpuni nestanak


- Ovi radovi podrazumevaju zamenu dotrajalih građevinskih i mašinskih delova sistema koji su konstruktivno najzahtevniji. „Vodovod i kanalizacija“ redovno radi kako na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže tako i na održavanju postojećih objekata koji su od ključnog značaja za uredno vodosnabdevanje grada. U planu je da do kraja ove godine završimo i rekonstrukciju cevovoda na drugom ulazu aeratora – navode u saopštenju.

Celokupnu investiciju finansira Grad Novi Sad i od velikog je značaja za buduće stabilnije vodosnabdevanje.

Najavljeni radovi će se izvoditi od srede, 22. novembra, od šest sati ujutru, do četvrtka, 23. novembra, do šest sati ujutru.

- Za vreme radova pritisak u vodovodnoj mreži će biti znatno smanjen i postoji mogućnost da će doći i do povremenih prekida u isporuci vode. Stabilizaciju u vodosnabdevanju očekujemo u četvrtak, u kasnim večernjim satima - dodaju u ovom preduzeću.

Apeluju na Novosađane da vodu troše racionalno i namenski.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?