Zelena stranka: Da se pregleda čuvar, LSV: Da labudovi dobiju spomenik

15:10:00 15.10.2015, Komentara: 5

Novi Sad - Zelena stranka sumnja da su psi ubili labudicu Bisu i dva labudica. Oni navode da je jedino u ljudskoj prirodi da nešto ubija iz sporta i zadovoljstva, mržnje ili osvete.

- Životinje ako ubiju, ubiju zbog gladi, što ovde nije bio slučaj. Psi, canis familiaris, su kućni ljubimci, nisu predatori po definiciji, već su strvinari, ne love da bi se prehranili, a u prilog ovome govore navodi medija, i fotografije, gde se jasno vidi da su labudovi samo "ubijeni", ne i "pojedeni" - navode novosadski Zeleni.

Zelena stranka: Da se pregleda čuvar, LSV: Da labudovi dobiju spomenikFoto: Blic (Robert Getel)

Zelena stranka zahteva da se uradi fizički pregled čuvara Dunavskog parka i da se pokaže dokumentacija sa fotografijama rana od ugriza, kako bi se izbegla dobra stara poznata "hajka" na pse, gde se prikriva neefikasnost gradskih službi da humano i u skladu sa evropskim vrednostima reši problem napuštenih životinja. Takođe, apeluju da se obdukcijm utvrdi vreme i način smrti labudova - vrsta rana, lokalizacija, uzrok smrti i da dokumentacija bude dostavljena na uvid javnosti.

S druge strane, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine tražice da se labudovima u Dunavskom parku podigne spomenik, jer su godinama bili simboli Novog Sada.

"Najmanje što Novi Sad može jeste da im se spomenikom oduži za sve što su u njemu predstavljali i po čemu će ga pamtiti turisti pred kojima smo se ponosili, deca koja su u njihovoj blizini prohodala i parovi koji su se pored njih venčavali. Činjenica da su psi lutalice postali toliki problem u gradu da su zaklali labudove u Dunavskom parku je najtužniji dokaz sveopšteg rasula u gradu. Labudovi u Dunavskom parku zaslužuju spomenik", navodi se u saopštenju LSV-a. Ligaši, takođe dodaju da će na tome insistirati sve dok spomenik ne bude postavljen.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

5 komentar(a)

ilona

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Podrzavam predlog nasi divni labudovi treba da se pamte i da se ne zaborave nikada bolje da srecno plove tu uz nas al nazalost strasno je tuzno . lep spomenik bi kolko tolko dalo utehu svim gradjanima.


maja

, *.dynamic.sbb.rs

Labudima spomenik nece doneti nikakvu korist. Zivece i dalje pod stresom u neobezbedjenom Dunavskom parku. Treba ga ograditi, nocu zakljucavati. Postaviti kamere. Zaposliti pravog cuvara. To bi bila prava pomoc za ove sirote ptice.
Ne verujem da su psi lutalice preplivali ono parce jezera do ostrvca sa labudovima. Ako su na labudovima ujedi pasa, pre mislim da su napaljeni vlasnici krvozednih pasa prvo isterali labudove na travnjak da bi im se ljubimci malo zabavili.
Pre mesec dana su labudicima odsecena krila i nista nije preduzeto da se zastite. Molim da se nesto preduzme.


bojanj

Treba napraviti peticiju da se jezero DETALJNO OCISTI i da se puste neke lepe ribe (a ne stuke,somovi,melezi....) I da se u samom krugu jezera postave kamere (ako ih vec toliko ima po gradu zbog vozaca,mogu se postaviti i 10 kamera u park zbog labudova).... A sto se tice ogradjivanja to podrzavam,ali zakljucavanje bas i ne...


Ela

, *.dynamic.mbb.telenor.rs

Da li je uopšte neko bio zadužen da čuva životinje naročito posle one tragedije s labudićimt i kako su psi došli do njih noću do njih ako su bili zatvoreni. Slažem se da se pronađu odgovorni i mislim da bi se trebale podneti tužbe protiv njih a možda i grada koji je prvi odgovoran za Dunavski park i životinje u njemu. Zbog nečije nebrige i bahatosti su stradale divne i nevine životinje koje su svima pričinjavale radost.


Миљојко

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Са прозора своје зграде сам пре нешто мање од годину дана гледао како пси луталице растржу беспомоћно маче. И не, нису га појели, вијали су га и убили из обести, толико о томе да пси нападају зато што су гладни.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?