Zelenilo orezivalo granje na Grbavici, građani negodovali

17:07:00 04.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ u Puškinovoj ulici na Grbavici, između ulica Alekse Šantića i Tolstojeve, danas orezuju suve grane i podižu krošnje na koprivićima. Takođe, uklonjeno je stablo koje je palo zbog nevremena. Građani koji žive u ovoj ulici pobunili su se zbog orezivanja.

Zelenilo orezivalo granje na Grbavici, građani negodovali

foto: ilustracija

Kako je saopšteno iz „Zelenila“, suve grane nalaze se iznad parkinga i samim tim predstavljaju opasnost po bezbebednost građana, a mogu da naprave i štetu na parkiranim vozilima. Kada je u pitanju tzv. podizanje krošnji, ono se radi jer pojedine grane smetaju odvijanju saobraćaja, posebno kada su u pitanju vozila veće visine.

- U planu „Gradskog zelenila“ ne nalazi se obaranje stabala na toj lokaciji, niti radikalno orezivanje krošnji – navedeno je u saopštenju.

Kako je naveo 021, pedeset građana koji žive u ovoj ulici potpisalo je peticiju protiv seče i orezivanja drvoreda koji se nalazi preko puta Osnovne škole „Sonja Marinković“. Oni su za radove saznali kada je na drveće ispred zgrada postavljeno obaveštenje da će se radovi odvijati danas, 4. jula. Međutim, na obaveštenju nije pisalo o kakvim je radovima reč, već samo da bi građani trebalo da uklone svoja vozila kako bi radnici mogli da priđu mehanizacijom do drveća.

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se snimak orezivanja granja u Puškinovoj, a muškarac koji je snimao zamerio je što se seku zdrave grane, što se orezivanje obavlja u periodu vegetacije, a ne na jesen i u zimu. Takođe, zamerio je radnicima „Zelenila“ i što voskom ne zaštićuju rezove na granama.

Zelenilo orezivalo granje na Grbavici, građani negodovali

foto: JKP "Gradsko zelenilo"

„Gradsko zelenilo“ je saopštilo i da su posle oluje pre nekoliko dana uklonili stablo koje se usled vetra, ali i potpuno trulog korena nakrivilo, naslonilo na zgradu i bilo je pitanje trenutka kada će se srušiti. Naglašavaju da ga radnici nisu samoinicijativno uklonili, već se radi o posledicama nevremena.

Zelenilo orezivalo granje na Grbavici, građani negodovali

foto: JKP "Gradsko zelenilo"


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?