Zelenilo počelo uređivanje Štranda

19:02:00 09.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ pripremaju Štrand za nadolazeću prolećnu sezonu.

Zelenilo počelo uređivanje Štranda


Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, u toku je grabljanje i čišćenje travnjaka od grana i lišća, prihrana cveća, ukrasnog šiblja i drveća, grabljanje celokupnog prostora plaže, kao i orezivanje suvih grana radi očuvanja estetike i bezbednosti posetilaca.

- U okviru projekta „Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada“ na Štrandu je posađeno 25 novih stabala umesto drveća koje je polomljeno u olujama 2023. Zasejana je trava na oko 3.000 kvadrata travnjaka koji su ugaženi tokom letnje sezone. U narednim danima izvršiće se aeracija i đubrenje travnjaka. U toku je izrada 100 metara drvenih šetnih staza za pesak – navode u „Zelenilu“.

Planirano je da kabine, ugostiteljski objekti i toaleti budu očišćeni u martu, a za april je planirano prskanje travnjaka protiv krpelja, deratizacija i dezinsekcija kabina, finalno sređivanje toaleta i objekata.

Kako je istaknuto, Štrand obuhvata 115.000 kvadratnih metara travnatih površina, poseduje više od 500 stabala i 900 metara žive ograde.

Direktor „Gradskog zelenila“ Miloše Egić podseća da su pre dve godine postavljeni ukrasni zeleni zidovi s obe strane glavnog ulaza, sačinjeni od puzavica i ukrasnog cveća, koje se u spušta u slapovima i uelpšava ulaz na plažu, kao i da je u sklopu projekta „Plava zastava - bezbedna plaža“ nabavljen novi spasilački čamac, dodatne spasilačke kule, bove za označavanje zona za kupanje, kao i oprema neophodna za efikasno delovanje spasilačke službe i službe prve pomoći.

- Deo ulaganja od 24 miliona obuhvatio je i rekonstrukciju i modernizaciju svih toaleta na plaži. Sada sva četiri toaleta na Štrandu imaju kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, toplu vodu i prostor za odlaganje higijenske i protivpožarne opreme. Pažljivo osluškujemo želje kupača i posetilaca. U planu nam je da unapredimo sportske terene, plažu i dečija igrališta i ceo Štrand učinimo još zabavnijim, bezbednijim i modernijim – rekao je Egić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1013.0 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?