"Zelenilo" poziva građane da jave gde piše "Smrt Pajtiću"

13:08:00 06.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - "Smrt Pajtiću" su grafiti mržnje upereni protiv predsednika DS-a i premijera pokrajinske vlade Bojana Pajtića, koji su se jutros pojavili na novosadskim ulicama.

Antigrafit jedinica "Gradskog zelenila" hitno je izašla na teren i započela mapiranje lokacija na kojima su ispisani ovi grafiti mržnje i odmah će ih uklanjati.

"S obzirom na to da se poruke mržnje nalaze na više mesta u gradu, ovom prilikom pozivamo građane da nam pomognu u otkrivanju lokacija. Telefon na koji Novosađani mogu da nam se jave je 021/21-00-272, a isto mogu da učine i elektronskom poštom na marketing@zelenilo.com", saopšteno je iz "Gradskog zelenila".

"Zelenilo" poziva građane da jave gde piše "Smrt Pajtiću"

U Gradskom odboru Demokratske stranke osuđuju autora nedopustivih poruka mržnje i poziva nadležne da hitno reaguju i odgovorne privedu. Oni podsećaju da sramne poruke mržnje na novosadskim ulicama niču mesecima unazad.

"Ipak, poziv na linč opozicionog lidera najgora je i najsramnija poruka do sada", saopštavaju iz DS-a.

Na poruke mržnje uperene protiv Pajtića oštro je reagovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je rekao da osobe koje su ispisivale grafite moraju biti kažnjene.

"Ovakve, i slične poruke nasilne i diskriminativne sadržine, usmerene protiv bilo koga neću dozvoliti na novosadskim ulicama. Pozivam one koji pišu tako nedolične i sramotne tekstove da ne vređaju svoj grad i svoje sugrađane. Počinioci takvih nedela treba da budu otkriveni i sankcionisani u skladu sa zakonom", rekao je Vučević.

Osim ovih grafita mržnje, već odavno se na novosadskim ulicama mogu videti grafiti "Pajtić lopov" takođe upereni protiv Bojana Pajtića.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?