„Zelenilo“ priprema prskalice u parkovima i na drugim lokacijama

16:03:00 23.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad - JKP „Gradsko zelenilo“ počelo je prolećnu pripremu zalivnih sistema koji su tokom zime bili konzervirani. Kako kažu, radovi podrazumevaju kontrolu automatike, prskalica i dizni, koje se otkopavaju i čiste od zemlje i prljavštine i po potrebi zamenjuju novima.

„Zelenilo“ priprema prskalice u parkovima i na drugim lokacijama


Radnici su krenuli od Futoškog parka, a zalivni sistemi postoje i u Limanskom i Dunavskom parku, na Bulevaru Evrope, Staničnom trgu, Trgu republike, Keju žrtava racije.

Tokom letnjih vrućina, pored zalivnih sistema, drveće i zelene površine u prvoj i trećoj smeni, pre izlaska i nakon zalaska sunca, zalivaju se i iz cisterni.

„Zelenilo“ priprema prskalice u parkovima i na drugim lokacijama


Iz Zelenila saopštavaju da će se i ovog proleća i leta nastaviti sa prihranjivanjem kako mladog, tako i odraslog drveća specijalnim mešavinama amino kiselina i azotnih đubriva, koja će drveću obezbediti nedostajuće minerale i materije za što bolju biološku kondiciju za rast u urbanim uslovima.

foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?