"Zelenilo" traži firmu za košenje trave u gradu

18:07:00 21.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - JKP "Gradsko zelenilo" raspisalo je tender za ponuđača koji će kositi zelene površine na teritoriji celog Novog Sada, iako i na sajtu Grada jasno piše da je delatnost "Zelenila" održavanje i zaštita javnih zelenih površina među kojima su i travnjaci, parkovi, trgovi, zelenila duž saobraćajnica... Rok za podnošenje ponuda bio je juče.

Firma koja dobije ovaj posao imaće obavezu da kosi zelene površine, da sakuplja, utovara i odvozi travu i korov na teritoriji grada sa prigradskim mestima, po obimu i dinamici koju odredi "Zelenilo".

Kriterijumi su veoma precizni, te građani na društvenim mrežama već sumnjaju da se unapred zna ko će ovaj posao dobiti.

"Zelenilo" traži firmu za košenje trave u gradu

Izvršilac dnevno mora biti u mogućnosti da uredi minimum 300.000 kvadratnih metara, a osim obaveznih uslova koji podrazumevaju da je ponuđač registrovan, da on i njegov zakonski zastupnik nisu osuđivani, da je izmirio poreze... bilo bi poželjno da ponuđač ispuni i dodatne uslove.

Potrebno je da je ponuđač iskazao poslovni dobitak za poslove 2012, 2013. i 2014. godine u iznosu od 19.500.000 dinara, da je kosio zelene površine od najmanje 8.000.000 kvadratnih metara i da raspolaže sa minimum 60 trimera za košenje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?