Železnički park dobija sadnice iz starog rasadnika na Futoškom putu

13:02:00 08.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – JKP „Gradsko zelenilo“ započelo je ozelenjavanje grada i u toku je presađivanje 100 sadnica već stasalih stabala iz starog rasadnika na Futoškom putu.

Železnički park dobija sadnice iz starog rasadnika na Futoškom putu

Uz pomoć specijalne mašine za sadnju do kraja mirovanja vegetacije biće presađene sadnice lipe, hrasta, jasena, koprivića, duda, visoke između pet i 10 metara.

U toku je presađivanje 55 stabala u park kod Autobuske i Železničke stanice, što će biti značajan doprinos obogaćivanju zelenih površina u tom delu grada. U prethodnih nekoliko dana presađeno je 25 stabala platana, hrastova, koprivića, ukrasne trešnje, ukrasne jabuke, javora i katalpe.

- Po završetku presađivanja u Železničkom parku, sadnja odraslog drveća će se proširiti i na druge lokacije u gradu, uključujući kako parkovske površine, tako i blokovsko zelenilo, nastavljajući tako proces unapređenja zelenila grada. Gradsko zelenilo kontinuirano radi na unapređenju zelenih površina grada – ističe pomoćnik direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Danijela Andrić.

Građani ističu da sadnja odraslog drveća predstavlja važan korak ka očuvanju i unapređenju urbanih zelenih prostora, stvarajući prijatnije urbano okruženje.



Foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1000.9 mb
Vetar: 6 m/s, S
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?