Žeželjev most gotov do novembra 2016.

09:09:00 10.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Žeželjev most biće završen do novembra 2016. godine, a do 19. februara 2017. godine izvođač treba da ukloni montažno-demontažni most. Večernje novosti pišu da je u toku montaža luka koji će na rečne stubove biti navezan sa novosadske strane Dunava. Podsetimo da je prethodni rok za završetak bila 2013. godina, ali su radovi čekali dogovor oko finansiranja radova. Izgradnja novog železničkog mosta košta 45,3 miliona evra, radove izvodi špansko-italijanski konzorcijum Azvi, a projekat se finasira iz budžeta EU, Republike, Grada i Pokrajine.

Žeželjev most gotov do novembra 2016. foto: Blic / Robert Getel

U ovom trenutku na gradilištu je oko 100 radnika, a od predviđena 42 elementa novosadskog luka, dugog 220 metara, do sada je montirano 20 i ugrađeno pet od ukupno 12 poprečnih greda, navode Novosti. List Dnevnik piše da su montirane biciklističke i pešačke staze, a sada sledi izgradnja srednjeg stuba, jedinog koji će biti u Dunavu, od ukupno pet stubova koji će biti napravljeni. Za sada nije poznato kada će početi njegova gradnja, a on će nići na temelju ranijeg Žeželjevog mosta koji je srušen u bombardovanju 1999. godine.

Izvor: Večernje novosti, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

igor

, *.uns.ac.rs

Ma radnici su lenji vec bi zavrsili nemaju oni te radne navike treba naterati da rade a prica se o dizanju fabrika po srbiji a nisu u stanju jedan mosta da zavrse neka vide kako se u nemackoj radi na gradilistima


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?